Olli-Pekka Karppinen

Olli-Pekka Karppinen on työskennellyt vuodesta 2001 lehtorina Tampereen konservatoriossa, jossa hän opettaa alttoviulunsoittoa ja johtaa jousiorkestereita. Hän on opettanut myös Pirkanmaan ja Tampereen ammattikorkeakouluissa sekä vieraillut luennoitsijana Sibelius-Akatemialla.

Olli-Pekka Karppinen on vuonna 1991 toimintansa aloittaneen Arkadia-kvartetin perustajajäsen. Kvartetti on konsertoinut laajasti ja tehnyt kriitikoiden kiittämiä levytyksiä Joseph Haydnin, Joonas Kokkosen ja Leif Segerstamin jousikvartetoista. Kvartetille myönnettiin Helsingin yliopiston Pacius-palkinto vuonna 2010.

Kamarimuusikkona hän on konsertoinut mm. Henri Sigfridssonin, Timo Koskisen, Mika Rännälin, Hagai Shahamin, Jaakko ja Pekka Kuusiston, Yuri Gandelsmanin, Marcel Bergmanin, Helén Lindénin ja László Mezön kanssa. Orkesterimuusikkona hän on soittanut mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Tapiola Sinfonietassa ja Israel Chamber Orchestrassa.

Olli-Pekka Karppinen on toiminut perustamiensa Lappeenrannan kamarimusiikkipäivien, Tuusulanjärven kamarimusiikin ja Tampereen taidemuseon Nuori Suomi soi -kamarimusiikkisarjan taiteellisena johtajana.

Olli-Pekka Karppinen opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ja Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmassa, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 1999. Hänen opettajinaan ovat toimineet Seppo Tukiainen, Matti Hirvikangas ja Jouko Mansnerus. Yuri Gandelsmanin johdolla hän on opiskellut lukuisilla mestarikursseilla vuosina 1992–2000 sekä Tel-Avivin yliopistossa 1999–2000. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Risto Fredrikssonin ja Ralf Gothónin johdolla sekä Amadeus-kvartetin, Vladimir Ashkenazyn, Ana Chumachenkon ja Tim Frederiksenin mestarikursseilla.

Hän on opiskellut kasvatustiedettä Jyväskylän yliopistossa ja suorittanut opettajan pedagogiset opinnot Tampereen ammattikorkeakoulun ammatillisessa opettajankoulutuksessa.

Keväällä 2021 ilmestyi Modus Musiikin kustantamana A Viola Player's Scale Book - Scales and Studies for the Advanced Violist ja syksyllä 2024 yhdessä Pirkko Simojoen kanssa toimitettu Näkökulmia instrumenttipedagogiikkaan.