Kirjasto

Avoinna ja asiakaspalvelu

Katu- ja postiosoite:
Tampereen konservatorion kirjasto
F.E. Sillanpään katu 9
33230 Tampere


Kirjaston käyttösäännöt

Asiakastiedot

Tampereen konservatorion kirjasto saa oppilaitoksen opiskelijoiden asiakastiedot opintotoimistosta opintojen alkaessa. Henkilökunnan sekä muiden asiakkaiden asiakastiedot tarkastetaan tarvittaessa. Kirjaston asiakasrekisteriä käytetään ainoastaan kirjastopalveluiden tuottamiseen, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Tampereen konservatorion rekisteriseloste on nähtävillä oppilaitoksen verkkosivuilla. Asiakas on velvollinen ilmoittamaan muuttuneet yhteystiedot kirjastolle viipymättä.

Lainaus

Kirjaston aineiston lainaus tapahtuu asiakastietoihin rekisteröidyllä kirjastokortilla (Esim. PIKI-kirjastokortti). Lainaaja on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Alle 15-vuotiaan holhooja vastaa lapselle lainatusta aineistosta. 

Asiakas saa sähköpostiinsa muistutuksen lainasta 3 päivää ennen eräpäivää. Lainan voi uusia ottamalla yhteyttä kirjastoon sähköpostilla, puhelimella tai asioimalla paikan päällä. Erääntyneistä lainoista tulee ilmoitus sähköpostilla. Kirjasto ei vastaa sähköpostin perille menemisen teknisistä ongelmista.

Lainoja voi uusia näyttämättä aineistoa korkeintaan 10 kertaa minkä jälkeen aineisto on palautettava tai lainattava uudelleen kirjastossa. 

Myöhästymismaksu eräpäivän jälkeen palautetuista lainoista

  • Eräpäivän jälkeen palautetuista lainoista peritään kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä asiakkailta 0,20 e /laina/päivä heti eräpäivän jälkeisestä päivästä lähtien.
  • Myöhästymismaksut kerääntyvät asiakkaan tietoihin. Myöhästymismaksujen maksimimäärä on 20 euroa/laina.
  • Vahingoittuneen tai kadonneen aineiston on asiakas velvollinen korvaamaan samalla tai vastaavalla aineistolla tai maksamalla kirjaston määräämä korvaushinta. Saatavilla olevan aineiston kohdalla korvaushinta on vallitseva toimittajan ohjehinta. Loppuunmyydyn aineiston korvaushinta on yleensä 35 euroa.
  • Kirjasto ei vastaanota osittaisia palautuksia aineistosta, joihin kuuluu liitteitä. Esimerkiksi nuottiaineistossa, johon sisältyy säestysnuotti ja erillinen stemma, tulee kaikki aineisto palauttaa, ennen kun palautus voidaan hyväksyä.

Lainausoikeuden menettäminen

Kirjaston lainausoikeuden menettää:

  • kun myöhästymismaksuja on kertynyt 20 euroa.
  • kirjaston omaisuuden vahingoittamisesta tai kadottamisesta.

Lainauskiellosta vapautuu, kun lainaaja on palauttanut tai uusinut lainansa sekä maksanut myöhästymismaksunsa tai korvannut vahingoittuneen/kadonneen aineiston.

Kirjaston aukioloajat

Ma       14-18
Ti         13-17
Ke        13-17
To        10-14
Pe-su    Suljettu

Mahdollisista aukioloaikojen muutoksista pyritään tiedottamaan ajoissa. Tampereen konservatorion kirjasto pidättää oikeuden sääntöjen muutoksiin tarvittaessa.


Tampereen ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti Tampereen yliopiston kirjaston toiminta konservatoriotalon kirjastossa on päättynyt 30.6.2020. Tampereen korkeakouluyhteisön musiikin kirjastopalvelut ja Tampereen yliopiston hankkimat aineistot on siirretty TAMK Pääkampukselle, Kuntokatu 3.

Konservatorion omistama aineisto on käytettävissä kuten aikaisemminkin.