Tanssinopettajat

Russell Adamson
Russell on kouluttautunut The Placen London Contemporary Dance Schoolissa ja useiden kansainvälisesti tunnettujen opettajien ja koreografien johdolla Englannissa ja Yhdysvalloissa. Russell on opettanut Tampereen konservatoriolla vuodesta 2007 tanssin ammattiopiskelijoita ja 2013 alkaen myös tanssiopistolaisia. Russell tunnetaan fyysisenä tanssijana ja opettajana, joka on myös tehnyt useita koreografioita Suomessa ja ulkomailla.

Jarna Hakanen
Koulutukseltaan Tanssinopettaja AMK.
Jarna on myös opiskellut mm. tanssipedagogiikkaa Tallinnan yliopistossa ja tanssiteatteria lapsille Teatterikorkeakoulussa. Klassinen baletti on hänen pääopetusalansa. Valmistumisensa jälkeen vuodesta 2003 lähtien Jarna on opettanut lapsia, nuoria ja aikuisia Pirkanmaalla. Hän on ollut opettajana yksityisissä tanssikouluissa sekä kansalaisopistoissa ja vuosina 2007-2011 hänellä oli oma balettikoulu, joka tarjosi tanssitaiteen perusopetusta. Jarna opettaa tanssiopistossa klassisen baletin alkeita.

Maija Hoisko
Maija on tamperelainen koreografi, joka on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi koreografin koulutusohjelmasta Teatterikorkeakoulusta. Lisäksi hänen opintoihin kuuluvat tanssijan koulutus Turun konservatoriossa ja Danshögskolanissa Tukholmassa. Maija on opettanut myös Turun konservatorion ammatillisessa tanssijakoulutuksessa ja vuodesta 2012 Tampereen konservatoriolla. Maija Hänninen Maija on tehnyt menestyksekkään uran balettitanssija Suomen Kansallisbaletin solistina ja jatkanut sen jälkeen opintoja suorittaen tanssitaiteen maisterin tutkinnon Teatterikorkeakoulussa ja opettajan pedagogiset opinnot JAMK:in ammatillisessa opettajakorkeakoulussa. Maijalla on usean vuoden opetuskokemus niin ammattilaisille kuin ammattiin opiskeleville oppilaille ja harrastajille mm. Teak, Suomen Kansallisbaletti, Oopperan balettioppilaitos ja tanssikoulu Footlight Helsingissä.

Mariikka Kakko
Mariikka on valmistunut Turun taideakatemiasta tanssinopettajaksi (AMK). Hän on tanssinut useissa eri produktioissa teattereissa, freelance-tuotannoissa ja Aurinkobaletissa. Mariikka opetti useita vuosia ennen konservatoriolle tulemista Turun seudun tanssioppilaitoksessa mm. jazzia ja Turun konservatorion ammattillisessa tanssijakoulutuksessa nykytanssia. Lisäksi Mariikkalla on kokemusta lasten opetuksesta aina päiväkoti- iästä alkaen.

Linda Kuha
Koulutukseltaan tanssinopettaja AMK. Valmistuttuaan OAMK:n tanssinopettajakoulutuksesta Linda on työskennellyt mm. Belgiassa. Siellä hän sai vaikutteita Danscompagnie Lunessa, jossa hän tanssi kaksi vuotta. Opettamisen lisäksi hän toimi tanssin suunnittelijan ja tanssivastaavan virassa taidekasvatusjärjestö MOOSSissa. Linda suoritti siellä Mooss-metodiikka koulutuksen, joka sopii kaikkeen taidekasvatukseen tähdäten oman luovuuden ja ilmaisun kehittämiseen ja taiteen kokemisen ja ymmärtämisen opettamiseen. Metodiikan kulmakiviä ovat opetuksen haasteellisuuden määrittäminen, vapauden ja vastuun vuoropuhelu sekä turvallinen oppimisympäristö.

Petra Porspakka
Koulutukseltaan tanssinopettaja AMK. Toiminut Tampereella päätoimisena tanssinopettajana vuodesta 2005 ja akatemian opettajana vuodesta 2013. Petra opettaa tanssiopistossa balettia ja nykytanssia. Lisäksi hän opettaa balettia konservatorion tanssin ammattiopiskelijoille. Petra on tanssinut useissa tanssiteoksissa ja musikaaleissa sekä tehnyt menestyksekkäästi koreografioita oppilasryhmilleen.

Janita Rannisto-Leskinen
Koulutukseltaan tanssinopettaja AMK ja fysioterapeutti AMK. Toiminut Tampereen konservatorion tanssinopettajana vuodesta 2010. Janita opettaa tanssiopistossa jazzia ja kehonhuoltoa. Lisäksi Janita vastaa tanssin ammattiopiskelijoiden tanssivalmennuksesta. Janita on toiminut myös vuosia tanssijana Hot Club -showtanssiryhmässä.

Miika Riekkinen
Koulutukseltaan tanssinopettaja AMK ja tanssitaiteen maisteri. Toiminut Tampereen konservatorion tanssin lehtorina vuodesta 2005. Hoitaa tanssiopistovastaavan ja 2. asteen tanssijan koulutusohjelmavastaavan tehtäviä. Miika opettaa lähinnä tanssin ammattiopiskelijoita ja Tampereen ammattikorkeakoulun musiikkiteatteriopiskelijoita. Miika on tanssinut myös useissa musikaaleissa eripuolilla Suomea.

Liina Siimes
Koulutukseltaan tanssinopettaja AMK.
Liina on valmistunut OAMK:n tanssinopettajakoulutuksesta ja työskennellyt sittemmin useissa eri tanssiryhmissä, teattereissa ja oppilaitoksissa niin opettajana, tanssijana kuin koreografinakin. Viimeisimpiä työllistäjiä on ollut Tampereen yhteiskoulun ilmaisutaidon lukio. Liina on jo aiemmilta vuosilta tuttu lastentanssinopettaja Tampereen konservatoriossa. Tanssin opetuksen lisäksi hän opiskelee teatterin ja draaman tutkimusta Tampereen yliopistossa.