Tanssiva-opinnot

Haluatko kehittää taitojasi tanssissa? Oletko ajatellut tulevaisuutta tanssijana, koreografina tai tanssinopettajana? Haluatko jatkaa pitkäaikaista harrastusta tavoitteellisessa ja innostavassa seurassa?

Tampereen konservatorion tanssin valmennusvuoden opinnot eli Tanssiva-opinnot (ennen AV-opinnot) saattavat olla juuri se ponnahduslauta, jonka avulla pääset eteenpäin tanssin ammattiopintojen pariin. Voit myös jatkaa tanssin harrastamista konservatorion tiiviissä tanssiyhteisössä Tanssiva-opinnoissa, vaikka tavoitteenasi ei olisikaan tanssin ammattiopinnot.

Tanssiva-opinnoissa opiskelet valintasi mukaan balettia, nykytanssia ja showtanssia juuri sinulle valitussa ryhmässä kokeneiden ja ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa. Osallistut opintojen aikana monipuoliseen tanssiryhmätoimintaan. Opintoihin kuuluu myös perehtyminen tanssin oheisharjoitteluun sekä mahdollisuus työstää ja esittää omia koreografioita.

Opinnot toteutuvat ilta- ja viikonloppuopetuksena ja ne ovat maksullisia. Opintoihin valitaan keväällä 2020 hakemusten perusteella.

Tanssiva-oppilaaksi voidaan valita hakija, joka on vähintään yhdessä tanssilajissa edistyneet-tasolla, valitsee opintoja vähintään 225min/vko sekä sitoutuu valitsemassaan laajuudessa tanssiryhmä- ja tanssivalmennustoimintaan.

Jos opintoja valitsee vähemmän kuin 225min/vko tai ei halua osallistua tanssivalmennus- ja tanssiryhmätoimintaan, voi hakea ulkopuolisen opiskelijan paikkaa. Nämä paikat täytetään syksyllä. Etusijalla ovat kuitenkin Tanssiva-opintoja suorittavat.


Tanssiva-opintojen pääsykoe

Koronavirusepidemiasta johtuen Tanssiva-opintoihin lukuvuodelle 2020-2021 haetaan täyttämällä sähköinen hakulomake. Haku opintoihin on auki 11.-20.5.2020 (lomake aukeaa 11.5. klo 15).

Pääsykoelautakunta arvioi hakijan soveltuvuutta Tanssiva-opintoihin hakijan täyttämien tietojen perusteella. Lautakunta tekee ehdotuksensa valinnoista rehtorille viikolla 22. Hakijoille ilmoitetaan päätöksistä touko-kesäkuun vaihteessa.

Lisätietoja opinnoista ja niihin hakemisesta:
Maija Hoisko
maija.hoisko@tampereenkonservatorio.fi
puh. 040 359 34 05