Lisää tanssi-infoa

Tampereen konservatorion tanssiopistossa voi harrastaa tanssia 2-vuotiaasta alkaen aina aikuisikään asti. Tanssiopiston opettajat ovat tanssialan opettajakoulutuksen saaneita ja vahvan opetuskokemuksen omaavia ammattilaisia. Tanssinopettajien ohjauksella tunneilla harjoitellaan tavoitteellisesti tanssiniloa unohtamatta ja valmistamme vuosittain koko tanssiopiston näytöksen ja useita muita tanssiesityksiä. Tanssiopisto on osallistunut vuosien varrella menestyksekkäästi useisiin tapahtumiin ja kilpailuihin kuten Nuori kulttuuri, SottiisiMoves, Pyörre, Arktiset askeleet, Valtakunnallinen balettikilpailu, BalettiPaletti ja Kajaani Uudet Tanssit. Yhteistyötä tehdään tanssijan ammatillisen koulutuksen sekä musiikkiopiston kanssa. Tanssiopistossa pääset mukaan taiteellisesti korkealaatuiseen toimintaan! Tanssiopisto tarjoaa loistavat puitteet innostavalle ja tavoitteelliselle tanssin harrastamiselle.

 

Varhaisiän tanssikasvatus

Tanssin varhaisiän opetus on tarkoitettu alle 10-vuotiaille lapsille. Se on jaettu alle kouluikäisten Taaperotanssi, Perhetanssi ja Tanskari-ryhmiin sekä 7–9-vuotiaiden oppilaiden tanssin alkeisopetukseen. Pojille on tarjolla 4-6-vuotiaiden ja 7–9-vuotiaiden omat ryhmät. 6kk-3-vuotiaille voidaan tarjota taaperotanssia tai perhetanssia, jossa oppilaan vanhempi tai tuttu aikuinen osallistuu lapsen kanssa tanssitunnille

Taiteen perusopetus

Taiteen perusopetuksen perusopinnot ja syventävät opinnot on tarkoitettu yli 9-vuotiaille. Taiteen perusopetuksen oppilaat suorittavat perusopinnot A ja B sekä Syventävät opinnot C opintojaksot kahdessa valitsemassaan tanssilajissa. Toinen lajeista on oppilaan pääaine ja toinen sivuaine. Pää- ja sivuainetta voi vaihtaa opintojen aikana.

Tanssiva opinnot
Katso lisätietoja: http://tampereenkonservatorio.fi/perusopetus/tanssiopisto/tanssin-valmennusvuosi/

Lisätietoa löydät tanssin opetussuunnitelmasta:
http://tampereenkonservatorio.fi/perusopetus/opetussuunnitelmat/