Tampereen Konservatorio

Tanssin laaja perusopetus

 

Järjestämme monipuolista tanssin opetusta eri ikäisille lapsille ja nuorille. Opetus on tavoitteellista tanssin laajaa perusopetusta. Opetuksen lisäksi oppilaat pääsevät osallistumaan monipuoliseen esitystoimintaan etenkin konservatorion omassa Pyynikkisalissa. Tilavat ja joustolattialla varustetut kolme tanssisalia tarjoavat ammattitasoisen ympäristön harjoittelulle. Koulutetut ja ammattitaitoiset opettajat pitävän huolen korkeatasoisesta opetuksesta ja oppilaiden kehittymisestä.

Tanssiopistossa harrastaminen jaetaan varhaiskasvatukseen, perusopintoihin, syventäviin opintoihin ja ammatilliseen koulutukseen valmentaviin Tanssiva-opintoihin.

  • Varhaiskasvatukseen kuuluvat kaikki 2 – 9-vuotiaiden lasten tanskari- ja alkeistunnit. Oppilaat otetaan tunneille ilmoittautumisjärjestyksessä.
  • Perusopinnot ja syventävät opinnot on tarkoitettu yli 9-vuotiaille. Päätanssilajiksi voi valita baletin, nyky- tai jazztanssin. Sivu- tai valinnaisaineiksi voi valita muita tarjolla olevia tanssilajeja. Periodiopetuksena järjestetään eri tanssilajeja ja esityksien valmistamista. Pojille on tarjolla omia tunteja. Perusopinnot 
kestävät 4-5 vuotta ja syventävät opinnot 2-3 vuotta. Opinnoista saa todistuksen.
    Tanssiopistoon hakeutuvat ilmoittautuvat ensisijaisesti tasoryhmiin ja lajiin, mutta lopullinen sijoittuminen ja valinnaiset aineet varmistuvat syyslukukauden alun tutustumisviikon jälkeen. Hakija ilmoittautuu vähintään kahden lajin opetusryhmiin oman tasonsa mukaan.
    Perustason opintoja on 240 min/viikossa, syventävän tason opintoja 300 min/viikossa.
  • Tanssiva-opinnot on tarkoitettu edistyneille tanssin harrastajille, jotka haaveilevat tanssijan ammatista. Tanssitunteja voi valita nykytanssista, jazztanssista, balettista ja street tanssista. Lisäksi voi osallistua periodiopetukseen eri tanssilajeissa ja esityksien valmistamisessa. Opinnot kestävät vuoden kerrallaan. Opintoihin on pääsykoe.

Tervetuloa mukaan mahtavaan tanssijoukkoomme!

Tanssin vastuuopettajat

Tanssiopistovastaava
Janita Rannisto
040 6619176
Varhaiskasvatusvastaava
Linda Kuha
046 5729676
Soittoaika tiistaisin
klo 10-12

Tanssisalit ovat siirtyneet syyslukukauden 2018 alusta viereiseen rakennukseen, osoite Pyhäranta 7 D.

Tanssiopiston lukujärjestys 2018-2019
Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.

Nuoret 2018-2019

Lapset 2018-2019 170119
Ryhmät toteutuvat, jos ilmoittautuneita on riittävästi.
Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.