Tanssilajit

Taaperotanssi
Taaperotanssissa opetellaan perusliikkumistaitoja yhdessä tutun ja turvallisen vanhemman kanssa. Tunnilla käydään läpi mm. helppoja rytmisiä harjoitteita sekä ryhmässä toimimista. Tärkeää on, että taapero omaa kävelytaidon ja että vanhempi on mukana tunnilla innostuneesti.

Tanskari
Tunnilla opitaan oman kehon tuntemusta ja hallintaa, musiikin ja rytmin hahmottamista sekä tanssitekniikkaa ikäkaudelle sopivassa muodossa. Hyväntuulisiin tunteihin kuuluu myös helppoa akrobatiaa, luovia harjoitteita ja improvisaatiota. Opetus antaa hyvät valmiudet nykytanssin, baletin sekä jazz- ja populaaritanssin opintoihin.

Tarzan-pojat
Pojille suunnattu vauhdikas tunti, jossa tanssitaan, temppuillaan ja leikitään poikien tyyliin. Tunnilla tehdään rytmiharjoitteita ja tasapainoilua.

Poikien tanssi
Pojille suunnattu vauhdikas tunti, jossa tanssitaan, temppuillaan ja leikitään välillä breikkaajaa. Tunnilla tehdään paljon rytmiharjoitteita ja tasapainoilua. Tunnin liikekieli on katutansseista tuttua.

Baletti
Tunnilla harjoitetaan baletin perusliikkeitä tankotyöskentelyn avulla, oikean vartalon asennon löytämistä, aukikiertoa, lihasvoimaa ja notkeutta. Lisäksi opetellaan rytmin hahmottamista ja musikaalista liikkeen suorittamista sekä tanssilajin terminologiaa. Kaikki harjoitteet suoritetaan ikäkaudelle sopivassa muodossa unohtamatta tanssin luovuutta ja iloa!

Baletti (kärkitossu)
Varvastekniikan opetukseen keskittyvällä tunnilla vahvistetaan jalkojen ja nilkkojen voimaa sekä harjoitellaan varvastekniikka tanko- ja keskilattiatyöskentelyllä.

Nykytanssi
Tunneilla opetellaan nykytanssin tekniikkaa monipuolisia harjoitteita hyödyntäen. Liikkeitä yhdistellään pidemmiksi kokonaisuuksiksi sekä haastetaan nuoria oppimaan mukaansatempaavien musiikkien ja rytmien kautta. Kauden aikana opitaan myös kehoa vahvistavia ja huoltavia keinoja, joilla lihaskuntoa ja venyvyyttä voi parantaa ja pitää yllä. Luovat harjoitteet ja hauskat improvisaatiotehtävät rytmittävät näiden elämyksiä tarjoavien tuntien kulkua tarjoten nuorelle mahdollisuuden rohkeaan ilmaisuun.

Nykytanssi (tekniikka)
Tunneilla perehdytään lajille ominaiseen liikkeen ja ilmaisun luonnollisuuteen. Tunneilla työstetään modernin tanssin eri tyylisuuntiin perustuvaa tanssitekniikkaa ja kokonaisvaltaista liikettä hyödyntäen mm. oman kehon painoa ja painovoimaa.

Jazz- ja populaaritanssi
Näillä vauhdikkailla ja tanssillisilla tunneilla opitaan lajin tekniikkaa ja ilmaisua. Nuorille tulevat perustekniikan lisäksi tutuiksi erilaiset koordinaatiot, vaihtelevat rytmit sekä kehonosien eriyttäminen eli isolation-tekniikka. Tunneilla tehdään monipuolisesti kehon hallintaa kehittäviä harjoitteita ja innostavia tanssisarjoja eikä liikkumisen ja tanssin riemuakaan puutu!

Showtanssi
Tanssiopistossa showtunnit pohjautuvat vahvasti modernin jazztanssintekniikkaan. Showtunneilla kuitenkin höysteenä tanssijoita haastetaan esimerkiksi akrobaattisten elementtien ja nostojen harjoittelulla. Showtanssi on vauhdikasta ja monipuolista lainaten elementtejä muista tanssilajeista aina tarpeen ja tilanteen mukaan. 

Street & akro
Street dance sekoittaa katutanssin ja hip hopin eri tyylejä, mm. funk-lajeja, sekä old school, new style ja lyrical hip hop -tyylejä. Tunnilla keskitytään enemmän sarjojen harjoitteluun ja höystetään niitä akrobaattisin elementein. Tekniikan ja sarjojen lisäksi kaikilla tunneilla tietysti myös äärimmäistä tanssin iloa! Street dance on energinen tanssityyli, joka soveltuu kaikille.