Korona-tiedotus

TIEDOTE 5.1.2021

Pirkanmaan koronanyrkki on 5.1.2021 tarkentanut koronatilanteen varotoimia ja päättänyt avata lasten ja nuorten harrastustoimintaa 11.1.2021 alkaen.

Konservatoriolla to-pe 7.-8.1.2021 jatketaan taiteen perusopetusta etäopetuksena kuten ennen joulua, mutta maanantaista 11.1.2021 alkaen siirrytään takaisin lähiopetukseen varotoimenpiteet ja alla mainitut järjestelyt huomioiden.

II asteen opetus jatkuu edelleen kuten ennen joulua lähtökohtaisesti lähiopetuksena varotoimenpiteet (mm. maskisuositus) huomioiden.

Konsertit ja esitykset perutaan tai siirretään myöhempään ajankohtaan. AVI:n määräämä 10 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa tällä tietoa ainakin 17.1.2021 asti.

Musiikkiopisto ma 11.1.alkaen

 • instrumenttiopetus toteutetaan lähiopetuksena
 • hahmo-opetus toteutetaan puolitettuina ryhminä kuten syksyllä, hahmo-ryhmän opettaja on yhteydessä oppilaisiin
 • orkesterit jaetaan harjoituksissa mahdollisuuksien mukaan pienempiin ryhmiin stemmaharjoituksiin
 • kuorot harjoittelevat puolitettuina ryhminä, Zoom – yhteys vuorokerroilla etänä oleviin oppilaisiin, opettaja on yhteydessä oppilaisiin
 • laulukoulun opetus toteutetaan laulukoulun opettajien joulukuussa ilmoittamalla tavalla lähiopetuksena
 • kamarimusiikki, ensemble, ooppera, lied toteutetaan korkeintaan 9 oppilaan ryhmänä, opettajat ohjeistavat ryhmiään

Musiikin varhaiskasvatus

(muskarit, soitinkaruselli, kuvismuskarit, tamu-ryhmät, musikantit)

 • aloittavat lähiopetuksessa ma 11.1. alkaen toistaiseksi.
 • To-pe 7.-8.1. muskareissa ja musikanteissa ei ole opetusta, nämä tunnit siirretään pidettäväksi kevään aikana myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

Tanssiopisto ja tanssin varhaiskasvatus

Opetus alkaa 7.1. ja 8.1. etäopetuksena aiempien suositusten mukaisesti.

Tanssiopiston opetus palaa lähiopetukseen ma 11.1. alkaen seuraavin rajoituksin:

 • max. 9 oppilaan ryhmät ja kaikki varhaiskasvatuksen ryhmät kokoontuvat lukujärjestyksen mukaisesti lähiopetukseen
 • yli 9 oppilaan ryhmät puolitetaan, jolloin oppilas on tanssitunnilla paikalla joka toinen viikko ja joka toinen viikko hän osallistuu tunnille zoom-yhteyden välityksellä
 • ryhmän opettaja ilmoittaa yli 9 oppilaan ryhmille aikataulun, milloin oppilas on paikalla ja milloin osallistuu etänä

Nämä järjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Konservatorion johtoryhmä seuraa Pirkanmaan koronaohjeistusta ja tiedottaa mahdollisista muutoksista.

Rehtori

TIEDOTE 30.11.2020
Konservatorio siirtyy etäopetukseen taiteen perusopetuksessa

Pirkanmaalle on eilen 29.11.2020 annettu uudet tiukemmat suositukset pahenevan koronatilanteen takia.

Konservatoriolla maanantai 30.11.2020 on vielä normaali opetuspäivä, mutta tiistaista 1.12.2020 alkaen aloitetaan taiteen perusopetuksessa siirtyminen etäopetukseen, joka jatkuu lukukauden loppuun 18.12.2020 asti. II asteen opetus jatkuu lähtökohtaisesti lähiopetuksena varotoimenpiteet huomioiden; soveltuvin osin myös II asteen opetusta voidaan antaa etänä.

Opetusta ei järjestetä lainkaan ti-pe 1.-4.12.2020, vaan tämän ajan konservatorio käyttää etäopetuksen suunnitteluun ja järjestämiseen. Etäopetus alkaa ma 7.12.2020 ja jatkuu lukukauden loppuun. Etäopetusta voidaan joutua toteuttamaan myös kevätlukukaudella. Konservatorion johtoryhmä tarkistaa Pirkanmaan koronaohjeistustilanteen 4.-5.1.2021 ja tiedottaa, alkaako kevätlukukausi normaalisti lähiopetuksessa vai jatkuuko etäopetus.

Konservatoriotalo on auki ajalla 1.-4.12.2020 klo 7.30-15.00; 7.12.2020 alkaen talo on kokonaan kiinni. Trikoon tanssitilat ovat lukittuina 1.12.2020 alkaen. II asteen opiskelijoiden kulku kumpaankin taloon tapahtuu omilla avaimilla. 

Koronatilanteesta huolimatta hyvää joulun odotusta! Toivottavasti pääsemme jatkamaan toimintaa normaalioloissa mahdollisimman pian.

Rehtori

Syyslukukausi 2020

Haluamme muistuttaa koronavarotoimenpiteistä oppilaitoksessamme.

Musiikkiopisto:

Oppilaitokseen ei koskaan pidä tulla oireisena. Tämä koskee niin oppilaita kuin henkilökuntaa. Jos henkilökunta havaitsee oppilaan sairastuneen, tulee oppilaan poistua oppilaitoksen tiloista mahdollisimman pian. Pienimpien oppilaiden kohdalla ollaan välittömästi yhteydessä lapsen vanhempaan. Tilanteesta riippuen oppilas itse pyytää vanhempaa hakemaan tai opettaja on yhteydessä huoltajaan.

Oppilaitokseen tullaan sisälle juuri ennen oppitunnin alkua. Kouluikäinen lapsi saatetaan oppilaitoksen ulko-ovelle ja vanhempi vastaavasti noutaa lapsen oppilaitoksen ulko-ovelta.
Alle kouluikäisten lasten vanhemmat voivat odottaa oppilaitoksen sisätiloissa turvavälit huomioiden. Jos turvavälejä ei voi pitää, suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Opetusluokkiin vanhemmat eivät voi tulla mukaan seuraamaan opetusta.

Vältä turhaa oleskelua konservatorion tiloissa.

Konserttikäyntien yhteydessä noudatattehan turvallisen konserttikäynnin ohjeistusta: http://tampereenkonservatorio.fi/tapahtumat-syyslukukaudella-2020/

Oppilaitoksen tilat on käsitelty Nanoksi Oy:n toimesta valokatalyysipinnoitteella. Lisää tietoa pinnoitteesta saa osoitteesta https://nanoksi.com/yrityksille/valokatalyysipinnoitus/.

Oppilaitoksen jokaisen toimipisteen sisääntuloaulassa on käsien desinfiointipiste. Tiloihin saapuvien pesevät tai desinfioivat kätensä aina tiloihin tultaessa. Hyvän käsihygienian noudattaminen on erittäin tärkeää.

Luokassa 1-2 metrin turvaetäisyyden ylläpito on tärkeää. Ilmanvaihdon ja tilankäytön kannalta suositellaan, että opettaja pysyttäytyy luokan takaosassa ja oppilas luokan etuosassa oven lähistöllä.

Oppilaan vanhemmat hyväksyvät tuodessaan lapsen oppilaitokseen, että oppilaitos ei ole vastuussa mahdollisista lasten välisten kontaktien aiheuttamista tartunnoista.

Jos oppilas kuuluu riskiryhmään, voidaan yksilöopetus järjestää etäopetuksena. Etäopetukseen siirtymisestä huoltaja käy keskustelun vastaavan apulaisrehtorin kanssa.

Opintotoimisto palvelee vain puhelimitse tai sähköpostillla, asiakaspalvelua ei ole paikan päällä.

Toimenpiteet konservatoriolla oleskelleen tartuntatapauksessa

Jos konservatorio saa tiedon koronatartunnan saaneen oleskelusta konservatorion tiloissa toimitaan viranomaisohjeiden mukaisesti. TAYSin infektio-osasto tekee altistuneiden jäljityksen ja asettaa heidät karanteeniin antaen samalla ohjeet kuinka toimia. Konservatorio kartoittaa ne tilat, joissa tartunnan saanut on oleskellut, sulkee ne muulta käytöltä, kunnes niissä on tehty tehostettu siivous. Tämän jälkeen toiminta jatkuu kaikissa tiloissa normaalisti.

Seuraamme valtakunnallista ja paikallista ohjeistusta koronatilanteeseen liittyen.

Lisätietoja:
Eeva-Kaisa Todorov
apulaisrehtori
eeva-kaisa.todorov@tampereenkonservatorio.fi

Tanssiopisto ja tanssin varhaiskasvatus

Oppilaitokseen ei koskaan pidä tulla oireisena. Tämä koskee niin oppilaita kuin henkilökuntaa. Jos henkilökunta havaitsee oppilaan sairastuneen, tulee oppilaan poistua oppilaitoksen tiloista mahdollisimman pian. Pienimpien oppilaiden kohdalla ollaan välittömästi yhteydessä lapsen vanhempaan. Tilanteesta riippuen oppilas itse pyytää vanhempaa hakemaan tai opettaja on yhteydessä huoltajaan. Jos oppilas joutuu poistumaan tunnilta, hänet ohjataan odottamaan erilliseen tilaan huoltajan saapumista. Vanhempia pyydetään tarkistamaan, että oppilaitokselle ilmoitetut yhteystiedot ovat ajan tasalla!

Tanssin tiloihin tullaan sisälle juuri ennen oppitunnin alkua. Kouluikäinen lapsi saatetaan tanssitilojen ovelle tai ulko-ovelle ja vanhempi vastaavasti noutaa lapsen tanssitilojen ovelta tai ulko-ovelta. Vanhemmat huolehtivat Trikoon rappukäytävissä kuljettaessa turvaväleistä. Turhaa oleskelua oppilaitoksen tiloissa tulee välttää. 

Alle kouluikäisten oppilaiden saattajat voivat tarvittaessa odottaa tanssin tiloissa lapsen tanssitunnin ajan, turvavälit huomioiden. Jos turvavälejä ei voi pitää, suositellaan kasvomaskin käyttöä.  Trikoolla ohjeistetaan käytänteistä ja paikoista myös oppilaiden mahdollisten hyppytuntien ajaksi.

Tunneille suositellaan tulemaan valmiiksi treenivaatteissa. Trikoon tiloihin on merkitty ryhmäkohtaiset ulkovaatteiden jättöpaikat. Muista käytänteistä on tiedotettu erikseen ryhmäkohtaisesti . Sivutoimipisteiden osalta tiedotetaan paikkakohtaisesti käytänteet.

Trikoon tilat on käsitelty Nanoksi Oy:n toimesta valokatalyysipinnoitteella. Lisää tietoa pinnoitteesta saa osoitteesta https://nanoksi.com/yrityksille/valokatalyysipinnoitus/

Trikoon toimipisteen sisääntuloaulassa on käsien desinfiointipiste. Tiloihin saapuvien toivotaan pesevän tai desinfioivan kätensä aina tiloihin tultaessa ja tiloista poistuttaessa. Hyvän käsihygienian noudattaminen on erittäin tärkeää. Sivutoimipisteissä toimitaan kyseisen tilan ohjeistuksen mukaisesti.

Oppilaan vanhemmat hyväksyvät tuodessaan lapsen oppilaitokseen, että oppilaitos ei ole vastuussa mahdollisista lasten välisten kontaktien aiheuttamista tartunnoista. Tuntitilanteessa turvavälejä ei pystytä takaamaan, mutta tanssinopettajat pyrkivät huomioimaan turvavälit mahdollisuuksien mukaan.

Opintotoimisto palvelee vain puhelimitse tai sähköpostillla, asiakaspalvelua ei ole paikan päällä.

Seuraamme valtakunnallista ja paikallista ohjeistusta koronatilanteeseen liittyen.

Lisätietoja:
Anu Silvennoinen
koulutussuunnittelija
p. 040 3564021
anu.silvennoinen@tampereenkonservatorio.fi


Konservatoriolla on käytössä sisäinen Wilma-tiedotuskanava, jonka avulla opettajat ja hallinto voivat olla suoraan yhteydessä sekä yksittäisiin oppilaisiin että kokonaisiin opetusryhmiin. Jos Wilma ei vielä ole oppilaan ja kodin käytössä, nyt on aika kirjautua Wilman käyttäjäksi. Opintosihteeri Pirkko Virta on lähettänyt sähköpostitse kirjautumista varten Wilman avaintunnuksen kaikille niille, jotka eivät vielä ole Wilmaa käyttöön ottaneet. Linkki Wilmaan löytyy konservatorion etusivun ylälaidasta.

ETÄOPETUS: Sekä yksittäis- että ryhmätuntien opetus tapahtuu etäopetuksena soveltuvin osin ja tavoin. Opettajat ovat yhteydessä oppilaisiinsa / olkaa yhteydessä opettajaan.


EDIT 5.5.2020:
Valtioneuvosto on linjannut 4.5.2020, että koronaviruksesta johtuvia rajoitustoimenpiteitä lievennetään jossain määrin ja asteittain. Opetusministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on samana päivänä antanut ohjeistuksen varotoimenpiteistä, jotka ovat edellytyksenä opetustilojen avaamiseksi ja lähiopetukseen palaamiseksi.

Ohjeistuksen mukaan II asteen ammatilliset oppilaitokset tulee pitää suljettuina lukuvuoden loppuun asti. Koska konservatoriomme järjestää ammatillista koulutusta, noudatamme tätä linjausta, joten oppilaitoksen tilat pidetään edelleen suljettuina ja sekä ammatillinen koulutus että taiteen perusopetus hoidetaan etäopetuksena lukuvuoden loppuun asti. Toimenpiteet koskevat sekä varhaiskasvatusta, musiikki- ja tanssiopistoja että ammatillista koulutusta.

Kuten jo aikaisemmin on ilmoitettu, konservatorion konsertti- ja esitystoiminta harjoituksineen on peruttu tältä keväältä kokonaan, samoin lukukauden päättävä kevätjuhla. Todistukset valmistuville oppilaille ja opiskelijoille lähetetään postitse.

Taiteen perusopetuksessa perustason ja syventävien opintojen päättösuoritukset voidaan toteuttaa oppilaskohtaisesti tilanteeseen sovellettuna tänä keväänä tai siirtää ne ensi lukuvuoteen. Vielä suorittamatta olevat edistymisnäytteet saa siirtää tehtäväksi myös ensi lukuvuoden aikana.

Opintotoimistoon voi ottaa yhteyttä sen aukioloaikoina puhelimitse ja sähköpostilla.

Rehtori


EDIT 17.3.2020: Valtioneuvoston suosituksen vuoksi Tampereen konservatorion kaikki lähiopetus, konsertti- ja esitystoiminta harjoituksineen perutaan 13.4.2020 asti. Peruutus koskee sekä varhaiskasvatusta, musiikki- ja tanssiopistoja että ammatillista koulutusta. 

Opetuksen ja konsertti- ja esitystoiminnan keskeytyksen jatkumisesta tai jälleen alkamisesta tiedotetaan Wilman kautta ja konservatorion nettisivuilla.


Jos oppilas on (olet) flunssainen, sairas tai toipilas, älä tuo häntä tunnille.

Korona-viruksen vuoksi toimintaohjeita konservatoriossa asioiville:
1. Jos oppilas on (olet) flunssainen, sairas tai toipilas, älä tuo häntä tunnille.
2. Mahdollisen taudin jälkeen pidä ainakin yksi terve vuorokausi ennen konservatoriolle saapumista.
3. Huolehdi käsihygieniasta. Opettajat ja vanhemmat yhteistyössä huolehtivat oppilaiden käsihygienian toteutumisesta ennen oppituntia, sen aikana sekä sen jälkeen ja tietenkin kotioloissa. Vessoissa käytetään saippuaa ja käsipaperia käsien pesuun ja kuivaamiseen.
4. Kättelyä, halailua ja muuta läheistä kontaktia tulee välttää.
Tampereen konservatorio seuraa viranomaistiedotteita ja muita tiedotusvälineitä aktiivisesti turvallisen toiminnan takaamiseksi. Lisätietoja aiheesta täältä:  THL ja TAYS.