Vastauksia hakijoiden esittämiin kysymyksiin

• Ennen yhteishakua tanssijan koulutus järjestää tutustumispäivät, joista löydät tarkemmin tietoa yleensä tammikuussa konservatorion kotisivuilta. Lisätietoja koulutuksesta antavat koulutusohjelmavastaava ja opintosihteeri.

• Kaikki peruskoulun suorittaneet voivat hakea koulutukseen. Yläikärajaa ei ole.

• Tampereen konservatorio toimii yhteistyössä Tampereen aikuislukion kanssa. Opiskelija voi suorittaa opintojensa aikana lukion oppimäärän ja yo-tutkinnon. Haku tapahtuu Tampereen konservatorioon ja konservatorion opiskelija käy suorittamassa lukiokursseja aikuislukiossa sekä osittain integroituna tutkinnon päiväopetukseen. Opiskelijan on hyvä muistaa, että konservatorion tutkinnon suorittaminen on täysipäiväistä opiskelua, jolloin lukion/yo-tutkinnon suorittaminen vaatii sitoutumista iltaopiskeluun.

• Koulutus on maksutonta. Opiskelija voi hakea opintotukea, asumislisää, matka-avustusta ja opintolainaa Kelalta. Oppilaitos järjestää maksuttoman kouluruuan. Opiskelija maksaa itse opintoihin liittyvän materiaalin hankinnan.

• Hakijoiden tanssillista osaamista kartoitetaan valintakokeissa mm. showtanssin, nykytanssin sekä baletin osalta. Tanssin harrastustausta voi olla mistä lajista vain. Valinnoissa huomioidaan eri tanssilajeissa lahjakkaat hakijat.

• Hakijat kutsutaan valintakokeisiin pk- ja yo-ryhmissä, jolloin tyypillinen noin 3 vuoden ikäero ei haittaa 1. vaiheen karsinnassa. Hakijan ikä huomioidaan valintakokeiden muissakin vaiheissa. Valitut hakijat aloittavat opintonsa samassa ryhmässä.